Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Поліція виявила у Львові виїзд на маршрути 23 несправних автобусів

  • 29.04.2018, 13:19
  • 692

Перевізники пояснюють велику кількість «несправних» автобусів дрібними порушеннями.

У Львові патрульні уранці у неділю, 29 квітня, провели перевірку автобусів, які випускають на маршрути, у двох приватних перевізників. 23 автобуси, в яких виявили технічні несправності, повернули на майданчики підприємств для їх усунення.

«Здебільшого це були несправності світлових приладів, в одного водія був відсутній вогнегасник, одного зобов’язали замінити колесо. Всі водії самостійно поверталися на базу для усунення недоліків», — зазначено у повідомленні Патрульної поліції Львівської області.

За наслідком перевірки на одного із водіїв, в автобусі якого не було вогнегасника, склали протокол про порушення за ч. 2 ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення водієм правил керування транспортним засобом).
Водіїв та відповідальних за технічних стан автобусів притягнуть до адмінвідповідальності

Також до адміністративної відповідальності притягнуть працівників підприємств, які відповідальні за технічний стан автобусів за ст. 128 КУпАП (випуск на лінію транспортних засобів, технічний стан яких не відповідає встановленим вимогам).

У патрульній поліції Львівської області не назвали, на яких саме підприємствах виявили згадувані порушення. Проте, як з’ясував ZAXID.NET із опублікованих поліцією світлин мова може йти про автобуси перевізника «Міра і К» та АТП-14 630.

Зокрема, один із автобусів, який виїжджав на маршрут у неналежному технічному стані, — обслуговує маршрут № 25 від вул. Кордуби до ТЦ «Кінг Крос».
В автобусі, який курсує маршрутом № 25, не виявилося вогнегасника

Директор автотранспортного підприємства «Міра і К» Микола Шкурган пояснив, що патрульні виявили дрібні порушення.

«Патрульні виявили під час перевірки, що в одному автобусі не було вогнегасника, а в іншому була аптечка не того взірця, який потрібен. Недоліки усунули», — прокоментував ZAXID.NET директор автотранспортного підприємства «Міра і К» Микола Шкурган.

За його словами, підприємству не вистачає коштів на технічне забезпечення автобусів, оскільки діючий тариф на перевезення у громадському транспорті у Львові у 5 грн для приватних перевізників на сьогодні уже є нерентабельним, а також тому, що підприємство не отримало відшкодування за перевезення пільговиків із вересня 2017 року.

Із керівником АТП-14 630 поспілкуватися не вдалося.

У патрульній поліції Львівщини повідомили, що такі перевірки триватимуть і надалі.

Схожі новини