Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львівській опері відбулося урочисте відкриття регіональної зустрічі Тезе

  • 28.04.2018, 11:17
  • 552

У Львівському оперному театрі у суботу, 28 квітня відбулося урочисте відкриття першої в Україні регіональної зустрічі Тезе, яка триватиме до 1 травня.

Загалом на зустріч до Львова приїхали близько 2 тисяч молодих паломників з усієї Європи. Учасників, волонтерів та організаторів зустрічі, приймаючі сім’ї від громади міста привітав в. о. директора департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради Євген Бойко.

«Нам дуже приємно, що цього року ви робите цю зустріч у Львові, оскільки за багатолітню історію Львів славився своєю багатогранною культурною, великою кількістю християнських течій і поглядів. Спільнота Тезе сьогодні є тим майданчиком, який об’єднує всіх. Місто Львів сьогодні вітає усіх в себе у гостях. Місто Львів — це місто молитви, великої віри і великої єдності. Сьогодні хочу подякувати усім братам зі спільноти Тезе, які активно останні місяці долучились до організації цієї зустрічі, які титанічною працею приклались, аби ця зустріч пройшла на високому рівні. Щиро дякую усім церквам, які спричинились до організації цієї зустрічі у Львові. В особливий спосіб хочу подякувати львів’янам, які відкрили свої домівки для паломників великої віри. Хай люди, чиї віра і життя формуються у спільноті Тезе, поширюють у нашому світі мир та любов. Хай зерна Христової віри, які будуть посіяні у ці дні у ваші серця, проростуть рясними плодами добрих справ. Ще раз усім дякую, бажаю миру у серці, любові, злагоди, великого натхнення робити добрі справи», — сказав Євген Бойко.

Від громади міста та міського голови він подарував брату Алоїсу, настоятелю екуменічної спільноти Тезе, який опікувався організацією заходу, ювілейну монету імені Короля Данила Галицького, засновника міста.

«Наша зустріч тут, в Україні, відбувається, перш за все, завдяки довірі декількох церков. Хочемо подякувати всім християнським спільнотам і особливо тим, хто вирішив прийняти паломників у своїх домівках — це сім’ї, студенти, люди старшого віку, і іноді самотні люди. Більшість з них це християни, але також є люди, які не сповідують християнства, і їхня довіра торкає нас ще більше. Усім вам велике дякую», — сказав брат Алоїс.

Він зазначив, що проведенню першої зустрічі Тезе в Україні, у Львові, сприяло те, що українська молодь упродовж декілька років активно брала участь у міжнародних зустрічах спільноти.

«Сьогодні ви приймаєте нас, і ми маємо змогу ближче відкривати численні дари ваших людей. Цими днями запевняємо вас у нашій близькості та молитві. У цей важкий час, через який проходить ваша країна, прийміть нашу присутність як знак дружби, надії та солідарності — скромний, але дуже реальний знак. Так ми молимось за вашу країну, за мир та справедливість», — зазначив він.

За його словами, потрібно намагатися бути творцями миру, згоди, спілкування заради того, щоби нашим життям свідчити про Воскресіння.

«Як свідчити про надію Воскресіння? Нашим життям потрібно свідчити про любов Христа до кожної людини. Воскресінням Христос поклав міст між життям та смертю, між відчаєм та надією. Міст, який долає смерть та насильство. Наслідуючи Христа навіть там, де це здається неможливим, ми також можемо будувати мости. Бажаю вам благословенного та корисно проведеного часу у такому красивому місті Львові», — сказав брат Алоїс.

Зазначимо, напередодні перша молитва у межах зустрічі спільноти Тезе у Львові зібрала близкьо 1,5 тис. людей.

У програмі Тезе — щоденні молитовні зустрічі, воркшопи, семінари, обговорення, ігри та конкурси, «майстерні» з культури, мистецтва, історії. Для гостей Львова організують екскурсії храмами, музеями, театрами та іншими визначними місцями Львова. У парку Івана Франка учасникам зустрічі централізовано роздаватимуть їжу двічі на день.

Схожі новини