Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові відбулась перша молитва паломників Тезе

  • 27.04.2018, 20:39
  • 777

Сьогодні, 27 квітня, у Львові розпочалась зустріч молодих християн Тезе. У першій спільній молитві на велотреку СКА взяли участь 800 паломників з-за кордону, та ще близько 650 з України.

На релігійну зустріч до Львова, яка триватиме до 1 травня, збереться близько 2 тисяч пілігримів з Європи, яких поселили у помешканнях львів'ян.

Як повідомляє прес-служба Львівської міськради, для учасників зустрічі розробили інформаційні матеріали (карти міста з ознакуванням основних локацій проведення зустрічей), план екскурсій та культурно-освітніх заходів (у тому числі воркшопів) в міських закладах та установах. Також передбачено безкоштовне перевезення учасників та волонтерів зустрічі за наявності інформаційного бейджу у міському громадському транспорті.

«Значна частина людей, яка приїхала, буде жити по сім’ях. Тобто фактично розпорошеність є по всьому місту. Тому якщо учасник не зможе дати собі раду і буде у вас щось запитувати, то просимо допомагати, щоб справді бути відкритими до паломників», — попросив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

У програмі Тезе — щоденні молитовні зустрічі, воркшопи, семінари, обговорення, ігри та конкурси, «майстерні» з культури, мистецтва, історії. Для гостей Львова організують екскурсії храмами, музеями, театрами та іншими визначними місцями Львова. У парку Івана Франка учасникам зустрічі централізовано роздаватимуть їжу двічі на день.

Нагадаємо, це перша регіональна зустріч Тезе в Україні.

Схожі новини