Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна уклала договори з міжнародними організаціями щодо закупівлі ліків

  • 27.04.2018, 16:59
  • 503

Зокрема, МОЗ підписало договори з Програмою розвитку ООН, Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та британською організацією Crown Agents.

Міністерство охорони здоров'я України підписало договори з міжнародними організаціями, які закуповуватимуть ліки та медичні вироби для українців. Про це в п'ятницю, 27 квітня, повідомила очільник відомства Ульяна Супрун.

Зокрема, МОЗ підписало договори з Програмою розвитку ООН, Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та британською організацією Crown Agents.

«Усі ці організації довели, що є досвідченими та ефективними партнерами у сфері закупівель, як на світовому рівні, так і у співпраці з Україною», — йдеться в повідомленні.

За словами Супрун, завдяки міжнародним закупівлям у попередні роки, за висновком Рахункової палати, Україні вдалося заощадити до 40% державного бюджету.

«Це зокрема майже 24 тисячі стентів, які вперше зможуть безоплатно отримати всі, кого спіткав інфаркт та потребує термінової допомоги. Це додаткові ліки для людей, що лікуються від раку крові, хвороби Гоше, легеневої гіпертензії. Це запас вакцин, який дає можливість кожному отримати профілактичне щеплення згідно з календарем», — наголосила вона.
Водночас в.о. міністра охорони здоров'я заявила, що знадобився час, щоби вирівняти графік закупівель, однак відповідний процес, за її словами, почнеться вчасно.

«Ми також врахували рекомендації Рахункової палати та удосконалили укладені договори. Зокрема, у договорі узгоджені терміни тендерних процедур міжнародних організацій. Тобто вже на етапі підписання договору МОЗ погоджує терміни, необхідні на оголошення і проведення тендеру, оцінювання наданих пропозицій та інші речі, необхідні для початку закупівель», — додала Супурн.

Крім того, як зазначається, нова редакція договорів передбачає зміни умов оплати та введення поетапної оплати кожної програми.

«Відтепер Міністерство буде оплачувати препарати на етапі укладання договорів між міжнародними організаціями та постачальниками ліків. У кошторисах також зазначатиметься інформація про терміни поставок препаратів», — підсумували в МОЗ.

Схожі новини