Передплата 2024 ВЗ

Поліція пообіцяла створити робочу групу для захисту ромів

  • 27.04.2018, 14:59
  • 428

Для захисту прав ромів у Києві буде створено робочу групу, до складу якої увійдуть представники місцевої влади, поліцейські та правозахисники, заявив голова Нацполіції Сергій Князєв під час зустрічі із начальником поліції Києва Андрієм Крищенком та керівником адвокаційного центру Української Гельсінської Спілки з прав людини Борисом Захаровим.

Про це повідомила київська поліція.

Створення такої групи пов’язане зі спаленням праворадикалами табору ромів на Лисій горі у Києві.

Зокрема, учасники групи напрацюють план спільних дій для захисту прав етнічних меншин.

За словами Князєва, правоохоронці допоможуть забезпечувати громадський порядок, а також готові долучитися до програми соціалізації ромів.

«Нас турбує їхній спосіб життя, умови проживання, догляд за дітьми, їхнє навчання та своєчасне надання медичної допомоги. Ми готові переорієнтувати роботу дільничних офіцерів поліції, доповнити штат помічниками та консультантами, аби наші зусилля дали позитивний результат у вирішенні цих питань», — сказав Князєв.

Крищенко у свою чергу запевнив, що «поліція захищає права всіх без винятку громадян і не ділить людей за етнічною, расовою та іншими ознаками». Він також додав, що правоохоронці закликають учасників інциденту надати свідчення щодо спалення табору на Лисій горі, бо «звернень від потерпілої сторони до поліції так і не надійшло».

Князєв також запевнив, що в Києві ворожого ставлення до представників ромської етнічної групи немає.

«Ми розібралися з ситуацією, в тому числі, з ромським населенням, кому вигідно роздмухувати цю тему, і які насправді відбулися події. Хочу проінформувати громадян, що Київ толерантний в цьому відношенні. Ніяких негативних проявів по відношенню до ромів немає», — процитувала Князєва агенція «Інтерфакс-Україна».

Він додав, що в столиці досить багато ромів на вокзалах, ринках, але «до них ставляться як до звичайних громадян».

«Місто відноситься толерантно, а поліція реагує адекватно … Думаю, не треба нагнітати ситуацію, оскільки вона досить звичайна», — резюмував керівник Нацполіції.

Схожі новини