Передплата 2024 «Добра кухня»

За час російсько-української війни загинули 70 українських прикордонників

  • 27.04.2018, 11:59
  • 424

У результаті російської агресії проти України загинуло 70 українських прикордонників, заявив президент Петро Порошенко на урочистостях з нагоди сторіччя прикордонної служби України на Софійській площі у Києві в п’ятницю, 27 квітня.

«У запеклих боях із російськими окупантами загинули 70 мужніх українських прикордонників, вірних синів України», — зазначив президент, якого процитувала агенція «Укрінформ».

Він повідомив, що за мужність і героїзм 825 прикордонників удостоєні державних нагород, одного з них відзначено Зіркою Героя України.

Крім того, під час нинішніх урочистостей Президент вручив Зірку Героя України рідним загиблого полковника Євгена Пікуса — мамі Ганні Феодосіївні та рідному брату Михайлові.

«Євген загинув смертю хоробрих у серпні 2014 року біля селища Талове Станично-Луганського району. Сталося це під час бою з російською диверсійно-розвідувальною групою, яка діяла під прикриттям бронетранспортерів, БМП та бойових вертольотів збройних сил Російської Федерації. Незважаючи на перевагу ворога в особовому складі та техніці, наші прикордонники змусили загарбників відступити», — розповів Порошенко.

Він також наголосив, що у Держприкордонслужби багато функцій і завдань, але головна — це участь у захисті східних рубежів України від російської агресії.

Схожі новини