Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Виставка «Кіборги» — дух перемоги"

  • 27.04.2018, 11:39
  • 1 163

У 58 будинку офіцерів у Львові відбулося відкриття виставки сучасного батального живопису та документальної фотографії, присвячених подіям українсько-російської війни.

Автори виставки студент Львівської академії мистецтв Олег Дробоцький та французька фотожурналістка Гаель Жірб. Куратор виставок — керівник Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Олександр Поронюк.

Виставка «Кіборги» — дух перемоги" складається з двадцяти робіт написаних Олегом Дробоцьким за мотивами світлин зроблених відомим журналістом, письменником та фотографом Сергієм Лойко під час його перебування в лавах оборонців Донецького аеропорту. Виконані в техніці олійного живопису вони поєднані не лише кольоровою гамою, стилістикою, манерою написання, а складають єдину органічну композицію не зважаючи на різний формат.

Відтворені моменти героїчної оборони Донецького аеропорту, загалом, містять двокольорову гаму: поєднання чорного та білого кольорів, однак дві останні роботи представлені з додавання інших кольорів.

До речі, вони написані не за конкретною світлиною, а є авторським осмисленням подій на Донбасі на тлі збройної агресії Російської федерації.

Гаель Жірб почала фото-журналістську практику у 2006 році. Її репортажі ведуть в різні місця Африки, Південно-Східної Азії та Східної Європи. Також вона співпрацює з військовими фотокореспондентами, публікується в різних журналах у французькій та міжнародній пресі.

Виставка складається з двох частин: частина І «Двома ногами під землею» та частина ІІ «Проживаючи війну».

На відкриття виставки завітали військовослужбовці строкової служби 80 окремої десантно-штурмової бригади, студенти факультету журналістики Львівського Національного університету ім. І. Франка, студенти колеги Львівської академії мистецтв та військові журналісти Регіонального медіа-центру «Львів». Виставка буде відкрита протягом двох тижнів.

Схожі новини