Передплата 2024 ВЗ

У Нігерії викрили «фабрику дітей»

Там утримували неповнолітніх для секс-індустрії та рабства

У Лагосі — найбільшому місті Нігерії — поліція врятувала понад сотню дітей, яких мали намір використати як рабів або для проституції. Про це повідомляє ВВС News.

Правоохоронні органи здійснили рейд на «Фабрику дітей» і на два нелегальних притони. Назагал вдалося врятувати 100 дівчаток і 62 хлопчики, — розповів уповноважений у справах молоді та соціального розвитку штату Лагос Агбула Дабібі. За його словами, дехто з них став жертвою сексуального насильства, однак тепер всі вони знайшли прихисток у державних закладах і перебувають під захистом.

Схожі «фабрики дітей» у Нігерії не є рідкістю. Неповнолітніх, яких утримують там, відтак продають для усиновлення, в рабство, переправляють до Європи для занять проституцією або навіть убивають під час проведення різних ритуалів.

Діти потрапляють на такі «фабрики» різними шляхами. У деяких випадках незаміжнім вагітним нігерійкам пропонують медичну допомогу в обін на дитину. Також жінок ґвалтують, щоб вони зачали спеціально для «фабрики». Окрім того, у лютому поліція викрила й іншу схему: вагітна народжувала у приватному будинку, а її дитину одразу ж забирали і продавали.

У 2013 році у нігерійському штаті Імо в одному помешканні знайшли 17 вагітних підлітків і 11 маленьких дітей. Усі дівчатка розповіли, що їх ґвалтував один і той же чоловік, — пише ВВС News.

Схожі новини