Передплата 2024 «Добрий господар»

Податківці ліквідували потужний конвертаційний центр з оборотом 850 млн грн

  • 26.04.2018, 20:18
  • 553

Співробітники Державної фіскальної служби (ДФС) ліквідували міжрегіональний конвертаційний центр з оборотом понад 850 млн грн.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДФС.

В рамках проведення розслідування за ч. 1 ст. 205 КК була встановлена ​​група осіб, які проживають в Запоріжжі, які протягом 2016−2018 років надавали підприємствам реального сектора економіки послуги з мінімізації податків шляхом переведення безготівкових коштів у готівку, безпідставного формування ПДВ та подальшої легалізації коштів.

Відзначається, що для прикриття незаконної діяльності фігуранти зареєстрували на підставних осіб ряд підконтрольних підприємств, в реєстраційні документи яких внесли завідомо недостовірну інформацію.

Надалі на рахунки цих фірм компанії реального сектора економіки перераховували кошти за нібито придбані товари чи надані послуги, які знімалися готівкою та передавалися вигодонабувачам за винагороду, яке становило 12−14% від проконвертованої суми.

Таким чином протягом 2016 — 2018 років було проконвертовано більше 850 млн грн.

Крім того, встановлено, що послугами зловмисників користувалися в основному компанії з Києва, Запоріжжя та Запорізької області, найбільші з яких вже розкрито.

Середня сума фінансово-господарських операцій, що проводяться ними з фіктивними підприємствами, які входили до складу конвертаційного центру, становить від 3 до 4 млн грн.

За результатами 14 обшуків, проведених в офісних приміщеннях конвертаційного центру, за місцем проживання фігурантів та за місцями реєстрації підконтрольних компаній, вилучено 333 тис. грн готівкою, 23 печатки підконтрольних підприємств, банківські картки, бухгалтерські документи і чорнові записи, комп'ютерна техніка та флеш носій з електронними підписами. Тривають слідчі дії.

Схожі новини