Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львівському палаці мистецтв представили проект: «EthnoЛялька 2018»

Етнолялька кличе в гості. У Львівському палаці мистецтв близько 40 лялькарів із різних куточків України: Львівської, Тернопільської, Дніпропетровської, Полтавської, Київської та інших областей представили свої роботи у межах традиційного фестивалю «Ляльковий світ».

Цей всеукраїнський фестиваль започаткували 2009 року. З кожним роком він стає все кращим та цікавішим. Автор мистецького проекту «Етно-лялька», менеджер сучасного мистецтва Львівського палацу мистецтв Ірина Сорокіна розповіла: «Ми позиціонуємо ляльки, які виставляємо, як твір мистецтва, як декоративний елемент інтер’єру. Кожен автор вибирав техніку, в якій працював. Є роботи народних майстрів, художників, навіть любителів, які захопилися виготовленням ляльок».

На виставці майстри представили близько тисячі ляльок, виконаних у різних техніках та стилях. Найбільше з них одягнені у вишиванки. Є також солом’яні зокрема, львівської майстрині Роксоляни Садової, яка виготовила їх із різних трав'янистих рослин і представила під назвою «Земля, Повітря і Небо». Також тут є ляльки-гуцулки, Шевченкова Катерина та інші. Також на виставці мисткиня Люба Демцю подарувала всім можливість оглянути свої неповторні батіки. А Олена Жеребецька представила 25 своїх живописних робіт, які відображають етномотиви, притаманні для України.

Діти не приховують свого захоплення від побаченого. Десятирічна львів'янка Яринка каже: «Я дуже хочу навчитися виготовляти такі ляльки, щоб і в мене вдома така була. А робитиму їх багато, і обов'язково подарую мамі та бабусі».

До Культурно-мистецького центру «Львівський Палац мистецтв» на безкоштовні благочинні екскурсії запрошують дитячі групи зі шкіл-інтернатів та сиротинців області.

Поспішайте побачити унікальні українські ляльки-мотанки, які відображають неповторність та різноманіття України. Виставка триватиме до 6 травня

Схожі новини