Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У травні — 11 вихідних!

До традиційних субот-неділь, додалися два державних і одне релігійне свято.

У травні українці відпочиватимуть 11 днів. Традиційно — у суботу-неділю, а також у вівторок, 1 травня, на який припадає День праці, середу, 9 (День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні) та понеділок, 28 (День святої Трійці). Вихідний 2 травня скасували торік. Міжнародний день солідарності трудящих перейменували на День праці.

Для зручності Кабмін пропонує перенести робочі дні з понеділка, 30 квітня на суботу, 5, при цьому тривалість робочого дня скоротити на одну годину.

Вівторок 8 травня не буде вихідним, але уряд закликав роботодавців створити працівникам святковий настрій і відпустити їх додому на годину швидше.

День Святої Трійці (у народі — «Зелені свята») — одне з найбільших свят для православних і греко-католиків. Називають його П'ятидесятницею, оскільки святкують на 50-ий день після Великодня. Цього року Великодень святкували 8 квітня, тому Трійця, відповідно, припадає на 27 травня. З огляду на те, що свято припадає на неділю, неробочий день, вихідний переноситься на понеділок, 28.