Передплата 2024 ВЗ

У справі керівника «Ірокса» — нові факти зловживань?

  • 25.04.2018, 14:42
  • 802

Гендиректора будівельної фірми Ігоря Микичака підозрюють не лише у квартирному шахрайстві, а й захопленні ділянки та підробці документів.

Прокуратура Львівської області оприлюднила нові факти у розслідуванні кримінальної справи щодо гендиректора ПрАТ «Ірокс» (це будівельна компанія, з якою тривалий час бореться Львівська міська рада, закликаючи містян не купувати квартир у цього забудовника, мовляв будують без дозволів). Тепер йдеться про те, що гендиректора «Ірокса» Ігоря Микичика (на фото) підозрюють також у захопленні земельної ділянки у Рясне-2 (багатоповерхівка на вул. Шевченка, 418) та підробці документів на початок будівництва.

«ВЗ» уже повідомляв, що Ігор Микичак вийшов на волю під півторамільйонну заставу. Такий запобіжний захід ухвалив Сихівський районний суд. У коментарі для «ВЗ» Ігор Микичак заперечив нові закиди прокурорів щодо захоплення землі на вул. Шевченка, 418 та підробці документу, що містить містобудівні та архітектурні вимоги до об'єкта.

«Ніякого захоплення площі у Рясне-2 не було! Жодного метра! — наголосив гендиректор „Ірокса“. — Маємо договір з попереднім власником-забудовником — „Автонавантажувачем“ від 1998 року. Цей договір доступний для публічного огляду на нашому сайті. Маємо акт прийому-передачі землі від 1999 року. У цьому договорі йдеться про те, що ми придбали фундамент під будівництво п’ятиповерхового будинку на 45 квартир та корпуси з прилеглою територією (корпусу 25 та 25-а). Згідно з Генпланом, прилегла територія становить 1,8 га. Є експертний висновок „Містопроекту“ та будівельної державної експертизи про те, що ми не вийшли за межі цієї ділянки».

Схожі новини

Читайте також

13.02.2024

Львівська мерія пред’явила дружині й тещі Гринкевича претензію щодо захоплення землі

Резонансна справа щодо незаконного будівництва вілли родини Гринкевичів у районі Тракту Глинянського, на вулиці Лодія — Наступальній (на фото), розвивається повільно. Львівська міська рада досі не звернулася з позовом до суду, аби змусити скандальну родину, яка наживалася на тендерах для ЗСУ, відповісти за самобуд. Після огляду об'єкта cкеровано лише листи у контрольні органи