Передплата 2024 «Добра кухня»

У Вірменії відновилися протести, поліція стягує спецтехніку в центр Єревану

  • 25.04.2018, 12:56
  • 596

Поліція Вірменії зранку почала стягувати в центр Єревану сили та спецтехніку після того, як після заклику опозиційного керівника Нікола Пашиняна сотні демонстрантів вийшли на вулиці на знак протесту проти діючої влади.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на «Радио Азатутюн».

«Поліція Вірменії вживатиме усіх необхідних заходів щоб не допустити порушення суспільного порядку. Ми спостерігаємо за розвитком ситуації», — заявив речник поліції Вірменії Ашот Агаронян, передає «Интерфакс».

Раніше повідомлялося, що лідер партії «Громадянський договір», який очолив протестний рух у Вірменії, Нікол Пашинян закликав продовжити акції протестів, щоб «завершити мирну оксамитову революцію».

23 квітня після 10 днів протестів екс-президент Вірменії, прем'єр-міністр Серж Саргсян заявив про відставку. Того ж дня президент Вірменії Армен Саркісян підписав указ про відставку уряду країни.

Протестувальники 20 квітня почали блокувати дороги в столиці країни. Люди виступили проти прем'єр-міністра Сержа Саргсяна, який був президентом країни 10 років. На нову посаду його нещодавно затвердив парламент.

За новою конституцією, в президента дуже обмежені повноваження, натомість основна влада належить саме прем'єру. Ці зміни ініціював сам Саргсян, хоча й переконував, що більше не має владних амбіцій. Таким чином, він по суті мав залишитися при владі ще й на третій термін.

23 квітня до опозиціонерів, які вимагають у Єревані відставки прем'єр-міністра Сержа Саргсяна, долучилися військовослужбовці. Міноборони Вірменії пообіцяло покарати військових за участь у протестах.

Схожі новини