Передплата 2024 «Добра кухня»

Затриманого в Криму харків’янина вивезли зі спецприймальника в невідомому напрямку

  • 25.04.2018, 08:58
  • 472

Затриманого ФСБ після перетину адмінкордону з анексованим Росією Кримом харків’янина Олександра Стешенка відвезли зі спецприймальника для осіб, які відбувають адмінпокарання, в невідомому напрямку.

Про це повідомив кореспондент Крим.Реалії.

Як повідомляється, 24 квітня Стешенка мали випустити із спецприймальника, зустрічати харків'янина прибули адвокати.

Вони сподіваються, що білий мікроавтобус, який перехопив Стешенка, виїхав на адмінкордон між Кримом і материковою Україною.

Напередодні кримський адвокат Едем Семедляєв повідомив, що зниклий після перетину адміністративного кордону з Кримом Стешенко знайшовся в кримському спецприймальнику для адміністративно затриманих.

12 квітня активісти з громадської ініціативи «Крим SOS» з посиланням на матір українця харків'янина Олександра Стешенка повідомили, що російські силовики затримали його на пункті пропуску «Чонгар» при в'їзді до анексованого Росією Криму.

За інформацією активістів, 14 квітня адвокат Стешенко в пошуках свого підзахисного відвідав прикордонне управління ФСБ Росії в Криму в Сімферополі. Співробітники управління підтвердили, що Стешенко перебуває в них, але не допустили адвоката. 16 квітня адвокат знову прийшов до управління, йому повторно відмовили в доступі до Стешенко.

Пізніше ФСБ Росії почала заперечувати, що затримувала харків'янина на адмінкордоні з анексованим Росією Кримом.

У вересні 2017 року ООН заявили, що ситуація в сфері прав людини в Криму «значно погіршилася через російську окупацію». Зокрема, спостерігачі задокументували арешти й затримання, насильницькі зникнення, жорстоке поводження і тортури.

Схожі новини