Передплата 2024 ВЗ

У Північній Кореї стратили шістьох осіб, які намагалися вивезти з країни… телефонні довідники

Родини «зрадників» вислано до провінції Хванве

Ще 2017 року у Північній Кореї з’явилися повідомлення про арешти дуже серйозного державного злочинця, який пробував таємно перевезти телефонні довідники з КНДР до Китаю. Справді, його вчинок дуже скидався на зраду, оскільки тамтешні телефонні довідники містять контакти фабрик, заводів, установ, їхніх директорів, а також осередків та членів правлячої Партії праці Північної Кореї.

Остерігаючись рецидивів, влада взялася конфісковувати усі схожі довідники в країні. Згідно із анонімним джерелом, яке, однак, позиціонують як високопосадовця режиму диктатора Кім Чен Ина, знайдено ще кількох зрадників, які мали у планах контрабанду телефонних книжок, і не просто як сувенірів, а за великі гроші. Кажуть, що томик з переліком північнокорейських абонентів коштує 50 тисяч юанів.

Цього тижня повідомлено про страту шістьох «запроданців», причому повідомлення у самій Північній Кореї мали характер методичних вказівок для партійних кадрів. Тобто жорстокі екзекуції мають стати наукою для тих, кому міг би прийти у голову такий злочинний підступ проти держави.

Можливо, така жорстокість спричинена ще й тим, що особи, які вчинили переступ, належали до партійної еліти.

Їхні ж родини вислано до провінції Хванве, — здебільшого аграрного загумінка, який потерпає від епідемій та голодних смертей.

Схожі новини