Передплата 2024 «Добра кухня»

У Китаї знайшли гігантського комара

  • 24.04.2018, 14:57
  • 1 240

Китайські ентомологи виявили гігантського комара з розмахом крил понад 11 сантиметрів

Про це повідомляє Еспресо з посиланням на інформаційне агентство «Сіньхуа».

Куратор Західно-китайського музею комах Чжао Лі зазначив, що москіт, який належить до найбільшого виду москітів Holorusia mikado, був знайдений в серпні 2017 року під час походу до гори Цінчен в місті Ченду — столиці провінції Сичуань, розташованої на південно-заході Китаю.

Вперше цей вид комара був виявлений в Японії і названий британським ентомологом Джоном Обадія Вествуд в 1876 році. Однак, зазвичай цей вид комарів має розмах крил близько восьми сантиметрів.

«Ці москіти виглядають жахливо, однак, не харчуються кров'ю. Дорослі особини живуть всього кілька днів і харчуються нектаром. Існують десятки тисяч видів москітів в світі. Лише близько 100 видів харчуються кров'ю і створюють проблеми людині», — зазначив Чжао.

У західних частинах провінції Сичуань Holorusia mikado в основному мешкають в долині Ченду, а також в гірських районах нижче 2,2 метрів.

«Вони — погані літуни зі своїми величезними тільцями. Коли вони летять, більше схоже, ніби вони стрибають. Найбільш часто вони зустрічаються в районах з густою рослинністю», — зазначив експерт.

У травні цього року комар-рекордсмен буде виставлений в Музеї Західного Китаю, де працює Чжао Лі. Музей комах в Ченду є музеєм загальнонаціонального значення. Він містить в собі більше 700 тис. зразків комах, з яких 70 є найбільшими з усіх виявлених.

Схожі новини