Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Полторак розповів, скільки миротворців ООН необхідно на Донбасі

  • 24.04.2018, 14:10
  • 635

Чисельність миротворчої місії ООН може становити від 10 до 40 тисяч залежно від поставлених цілей — підтримання миру чи примушування до миру.

Про це сказав міністр оборони України Степан Полторак в інтерв'ю BBC News Україна.

«Для того, щоб ми могли чітко розрахувати, яка кількість миротворців потрібна, важливо визначити, яку задачу буде виконувати миротворча місія. Може бути два варіанти: підтримання миру і примушування до миру. Якщо мова йде про підтримання миру, то, за нашими розрахунками, місія може скласти від 10 до 25 тисяч. Якщо мова буде йти про примушення до миру, то цифра може бути 35 — 40 тисяч», — зазначив Полторак.

Міністр зазначив, що Україна має достатньо досвіду для співпраці з миротворцями, а понад 20 тис. українців самі брали участь у миротворчих місіях.

«Щодо взаємодії з миротворчою місією, у нас є величезний досвід: багато офіцерів, генералів, військовослужбовців пройшли миротворчі місії. Починаючи від начальника Генштабу, завершуючи командирами частин. Тому ми чітко розуміємо, як треба взаємодіяти з місією. За весь час понад 20 тис. військових пройшли через миротворчі місії. Україна завжди виконувала свої обов'язки. Зараз настав час, коли світ має допомогти Україні.

Полторак додав, що не бачить потреби повертати в Україну миротворців, які наразі виконують міжнародні зобов'язання.

Схожі новини