Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Ікорна дипломатія», секс, коштовності та гроші: стали відомі подробиці корупційного скандалу в ПАРЄ

  • 24.04.2018, 13:40
  • 859

Представники Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) розповіли подробиці про способи підкупу з боку влади Азербайджану.

Про це пише «Європейська правда» з посиланням на звіт щодо звинувачень у корупції.

«Низка свідків — як депутатів, так і співробітників ПАРЄ — повідомили, що отримали різні подарунки. Вони пояснили, що не завжди легко відмовитися від таких подарунків, бо це буде погано сприйнято», — йдеться у звіті.

Зокрема зазначається, що представники від Азербайджану часто дарували членам ПАРЄ чорну ікру, вартість кілограма якої сягає кількох тисяч доларів. Чутки про «ікорну дипломатію» Азербайджану почали з’являтися ще у 2012 році, проте розслідування таких випадків відбувається лише зараз.

«Генсек ПАРЄ Войцех Савицький визнав, що отримував коробки ікри з Азербайджану. За його словами, було дуже важко відмовитися від таких подарунків, тож після сесії асамблеї її співробітники разом із колегами влаштовували ікорні сніданки», — йдеться у статті ЄП.

Також серед подарунків у звіті згадуються квитки бізнес-класу, перебування у п'ятизірковому готелі, квитки на концерти чи кінне шоу, коштовності, килими та послуги працівниць секс-бізнесу.

«Усього звіт визначив 17 чинних та колишніх членів ПАРЄ, щодо яких достатньо доказів, щоби стверджувати про порушення ними щонайменше етичних норм», — відзначає видання.

При цьому більшість опитаних у звіті наголошували, що відмовлялися від подарунків та пропонованих послуг.

Раніше повідомлялося, що слідча група знайшла докази корупції у ПАРЄ з боку Азербайджану.

Схожі новини