Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна вперше за останні 7 років повністю забезпечена необхідними вакцинами, — МОЗ

  • 23.04.2018, 20:40
  • 752

Уперше за останні 7 років в Україні наявна достатня кількість вакцин, щоб охопити імунізацією всі вікові групи, які цього потребують.

Про це повідомляє заступниця Міністра охорони здоров’я України Ольга Стефанишина, передає Урядовий портал.

«Підвищення рівня охоплення вакцинацією — пріоритет українського Уряду та команди Міністерства. Щеплення — це єдиний надійний захист від багатьох інфекційних хвороб та спосіб попередити небезпечні ускладнення. Я захищаю своїх дітей вакцинацією від самого народження і закликаю всіх батьків це робити», — зазначила Стефанишина.

Охоплення плановими щепленнями проти кору у 2017 році збільшилось більш ніж удвічі і перевищило 90%. Водночас рівень вакцинації від таких небезпечних хвороб, як дифтерія, кашлюк та правець залишається критично низьким.

За даними Центру громадського здоров’я, минулого року лише половину українських дітей віком 18 місяців вакцинували від дифтерії, правця та кашлюку і менше половини дорослих пройшли планову ревакцинацію від дифтерії та правця. Проти поліомієліту щеплено 75%, проти гепатиту В — 50% дітей.

«Ми бачимо, що все більше дітей вакцинують від кору, тому що зараз відбувається спалах. Але ми закликаємо не чекати будь-яких інших спалахів, а проводити планову вакцинацію і від інших хвороб, таких як дифтерія, правець, кашлюк, поліомієліт і гепатит В згідно з плановим календарем щеплень», — зазначив Владислав Збанацький, заступник генерального директора «Центру громадського здоров’я».

Схожі новини