Передплата 2024 «Добра кухня»

У Чернівецькій області у школі масово отруїлися діти

  • 23.04.2018, 19:13
  • 775

У селі Вікно Заставнівського району Чернівецької області 30 осіб, серед яких 24 учні та шість співробітників сільської школи госпіталізували з отруєнням.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Чернівецького обласного лабораторного центру МОЗ України у Facebook.

Як зазначається, 20 квітня медики отримали інформацію про звернення до Вікнянської лікарні за медичною допомогою 30 осіб, які скаржилися на нудоту, блювоту, біль в животі, пронос та підвищення температури тіла.

«Серед тих, що звернулись 24 учні різних класів та 6 осіб персоналу Вікнянської ЗОШ. Із загальної кількості постраждалих стаціонарного лікування потребували 4 осіб, яких було госпіталізовано з діагнозом „гострий гастроентероколіт“. Іншим хворим було надано первинну медичну допомогу, стан їх здоров’я покращився», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, для з’ясування причин та обставин виникнення захворювань розпочато комплекс протиепідемічних заходів та епідеміологічне розслідування, у ході якого для проведення низки експертиз відібрано добові проби страв, проби питної води, змиви з обладнання, посуду, інвентарю на харчоблоці школи.

Схожі новини