Передплата 2024 «Добра кухня»

У Росії арештували бойовика, який у 2014 році брав Савченко в полон

  • 23.04.2018, 17:55
  • 701

У Росії арештували Єгора Руського, який воював за угруповання бойовиків «ЛНР» і у складі батальйону «Зоря» брав у полон Надію Савченко 17 червня 2014 року.

У Республіці Комі його арештували за хабар на посаді директора спортивної школи, повідомляє проект «Радіо Свобода».

Росіянин Єгор Руський кілька років тому воював за «ЛНР», а потім керував містом Лутугине на окупованій частині Луганщини. Після скандалу з переплавкою військової техніки на метал на місцевому заводі він звідти втік.

Українські війська увійшли в Лутугине в кінці липня 2014 року. Але вже за місяць, після трагічних подій під Іловайськом, місто покинули. Бойовики «ЛНР» швидко встановили в Лутугині свої порядки.

Єгор Руський замість того, щоб відновлювати зруйноване снарядами містечко, взявся за залізничну гілку. Згодом його і директора комбінату прокатних валків Віталія Швайка звинуватили у вчиненні металобрухтової схеми.

«Техніка, яка була наношена і з аеропорту, а ще підбита бронетехніка, була замість ремонту відправлена на метал разом з обладнанням», — каже історик Валерій Снєгірьов.

Швайка за махінації бойовики посадили «на підвал», а в грудні 2017 року звільнили за обміном як українського полоненого. Руський же утік до рідного російського міста Ухта. Там він балотувався на посаду міського голови, але невдало. Проте записав звернення до російського президента Володимира Путіна зі словами: «Чи то я живу не в Росії, то чи мою багатезну республіку просто ґвалтують!».

9 квітня Слідчий комітет РФ у Комі порушив справу стосовно директора спортивної школи «Юність» в Ухті за те, що той у 2017 році отримав від кількох комерсантів «кошти та інше майно за те, що віддавав їхнім фірмам пріоритет при укладанні договорів для забезпечення потреб муніципальної установи».

Схожі новини