Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові викрали вже другу писанку з благодійної експозиції «Добра справа»

Правоохоронці злодіїв поки що не знайшли.

У ніч із 20 на 21 квітня на площі Музейній, 1, що у центрі Львова, викрали півметрову писанку, яка складала частину благодійної експозиції «Добра справа» у рамках «Фестивалю писанок».

Цей мистецький об'єкт — у вигляді розписаного акриловими фарбами великого гіпсового яйця, прикрашеного фігуркою трамвая. Його створила молода львівська художниця Зірка Савка. На вибір теми авторку надихнула відома пісня вокальної формації «Піккардійська терція».

Охоронець експозиції вважає, що писанку вкрали туристи з Німеччини, які відпочивали неподалік у сквері. Зараз працівники Національної поліції у Львівській області перевіряють цю інформацію, однак поки що жодних доказів їм знайти не вдалося.

Організатор ініціативи «Добра справа» Андрій Сидор розповів, що це вже друга викрадена писанка. Перша зникла о 5 годині ранку в п'ятницю, 20 квітня. Її створила художниця Ольга Жулій.

Кожна писанка коштує п'ять тисяч гривень. Уся експозиція складається з 50 гіпсових писанок вартістю від 3 тис. до 50 тис. грн. Їхніми авторами стали львівські художники, а також митці, які вимушено переселилися до Львова внаслідок війни на сході України. Загалом проект «Добра справа» — це благодійний лот. Кошти, які виручать у рамках проекту, організатори мають на меті спрямувати на підтримку Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «ОХМАДИТ».

Схожі новини