Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Протести у Вірменії: до демонстрантів приєдналися військові

  • 23.04.2018, 15:10
  • 654

До опозиціонерів, які вимагають у Єревані відставки прем’єр-міністра Сержа Саргсяна, приєдналися військовослужбовці.

Про це свідчить відео вірменського каналу 1in. am, повідомляє Громадське.

За даними «Радіо Азатутюн», серед солдат присутній також підполковник вірменської армії.

На питання, як вони покинули територію військової частини, вони відповіли: «Ми приєдналися до народу, ми з нашим народом».

Опозиціонери хочуть зробити безстроковими акції протестів у Єревані.

У Вірменії затримали лідера протестного руху Ніколу Пашиняна, попри недоторканість. Генпрокуратура Вірменії підтвердила затримання трьох опозиційних депутатів, зокрема лідера протестів у Єревані Ніколу Пашиняна.

22 квітня прем'єр-міністр Вірменії Серж Саргсян та лідер протестів Нікол Пашинян провели перемовини. Саргсян назвав умови відставки неприйнятними, а також наголосив, що у разі, «якщо щось станеться з протестувальниками, винним буде Пашинян».

Напередодні прем'єр-міністр Вірменії Серж Саргсян виступив із заявою про внутрішньополітичну ситуацію в країні та закликав протестувальників до діалогу.

Протестувальники 20 квітня почали блокувати дороги в столиці країни. Лідер протесту, депутат парламенту Нікол Пашинян під час мітингу на площі Республіки в Єревані заявив про чотири вимоги протестувальників до влади. Серед них: відставка діючого прем’єр-міністра Саргсяна; обрання парламентом «представника народу» прем'єр-міністром; формування тимчасового уряду; призначення дострокових парламентських виборів.

Схожі новини