Передплата 2024 «Добра кухня»

Нема навчання — платіть за проїзд у маршрутці!

Депутати Львівської міської ради прийняли на сесії ухвалу, яка встановлює для школярів правила проїзду у громадському транспорті.

Під час навчального сезону (з понеділка по п’ятницю) вони їздитимуть у маршрутках та електротранспорті безкоштовно. А на канікулах змушені будуть платити. Нагадаємо, досі школярі платили половину вартості квитка, зокрема, у маршрутках — 2,5 гривні.

Ухвалу прийняли насамперед на прохання перевізників, які кажуть, що за перевезення школярів та інших пільгових категорій пасажирів їм не компенсовують з міської скарбниці. Пільги будуть діяти за умови пред'явлення документа, який підтверджує, що дитина навчається у школі.

Як сказав міський голова Львова Андрій Садовий, рішення сесії прийнято і не підлягає дискусії. «Сьогодні ми повинні скасувати ті ухвали, які роблять різнобій по даному питанню (оплату за проїзд для школярів), — каже мер Львова. — Читав різні дописи в соціальних мережах, що, мовляв, Садовий поганий, буде брати гроші з дітей. Навіщо дурити людей, маніпулювати? Уряд зараз хоче вводити монетизацію пільг — це складний процес, який буде тривати не один рік. У Львові ми прийняли ухвалу про безкоштовний проїзд для школярів

Схожі новини