Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна розширює мережу закордонних консульських установ

  • 23.04.2018, 09:28
  • 556

Генконсульство України у Едмонтоні, столиці канадської провінції Альберта, почне працювати сьомого вересня.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час спілкування із активом української діаспори у Торонто, повідомляє Укрінформ.

«Поки що йдеться про сьоме вересня. Запрошую усіх на цю подію», — відповів Клімкін на запитання про час відкриття дипломатичної місії України в Едмонтоні.

На його переконання, «це потрібно було зробити вже давно». «Тим не менш те, що ми все ж зробимо це цього року, що саме в Едмонтоні буде українське консульство я вважаю суперовим. Будемо й далі розширяти мережу консульств», — зазначив дипломат.

Він додав, що офіційну церемонію відкриття може відвідати міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд. «Не знаю, чи доїдемо ми з Христею на відкриття в Едмонтон, але вона — обіцяє, і я теж. Що буде в результаті — подивимося, але ми домовилися там зустрітися. Якщо зараз порушимо домовленості — буде нечесно», — зауважив Клімкін.

Як відомо, про українське коріння заявляють близько 300 тис. мешканців Альберти, що становить близько 10% від усього населення провінції.

Схожі новини