Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Країни «Великої сімки» продовжать санкції проти Росії та підтримали позицію України щодо миротворчої місії на Донбасі

  • 23.04.2018, 08:58
  • 529

Країни «Великої сімки» підтримують продовження санкцій проти Росії через її дії в Україні.

Про це повідомляється у Twitter МЗС Канади, передає ТСН.

" Міністр Фріланд і інші глави МЗС країн G7 підтвердили спільну повагу до світового порядку, заснованого на нормах міжнародного права, в тому числі у питанні територіальної цілісності. Санкції проти Росії через її неприйнятні дії в Україні продовжаться", — йдеться у повідомленні.

Також міністри закордонних справ країн G7 та Павло Клімкін обговорили миротворчу місію на Донбасі. Як зазначив голова МЗС України, колеги розділяють українську позицію у цьому питанні.

«Обговорюючи формат миротворчої операції усі погодилися, що ми маємо керуватися логікою, коли спочатку досягається базова безпека (важка зброя мусить не працювати і суворо контролюватися), потім контроль над окупованими територіями, поліцейський компонент і тільки потім — підготовка до виборів», — цитує Клімкіна «Укрінформ».

Як відомо, Україна вперше взяла участь у заходах «Великої Сімки». 22 квітня у канадському Торонто відбулося спеціальне засідання, присвячене ситуації в Україні. В ньому взяв участь міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Керівники МЗС країн G7 та Клімкін обговорили «питання щодо нових викликів, які несе гібридна російська агресія, необхідності збереження суверенітету та відновлення територіальної цілісності нашої держави, збереження санкційного тиску на Росію та підтримки реформ в Україні».

Схожі новини