Передплата 2024 ВЗ

Розгін демонстрантів у Вірменії: 228 осіб затримано, 7 поранено

  • 22.04.2018, 17:33
  • 663

Під час розгону демонстрантів у Єревані, які відновили ходу після невдалих ранкових переговорів лідера опозиційного руху Нікола Пашиняна з прем’єр-міністром Вірменії Сержем Саргсяном, 228 осіб було затримано поліцією, а 7 доставлено до лікарень.

Про це повідомляє канал «112 Україна».

«Наразі до поліцейських відділень доставлено 228 громадян», — сказав співрозмовник агентства.

Крім того, як передають «Новини Вірменії», в єреванських лікарнях проходять лікування 10 громадян, які постраждали під час мітингів, із них сімох доставлено сьогодні.

Агентство також повідомляє, що стан 7 поранених задовільний, а трьох — середньої тяжкості.

Раніше Генпрокуратура Вірменії повідомила, що трьох опозиційних депутатів парламенту Вірменії Нікола Пашиняна, Арарата Мірзояна та Сасуна Мікаеляна затримано за звинуваченням в організації та проведенні незаконних масових зібрань.

Нагадаємо, акція протесту в Єревані триває з 13 квітня через конституційну реформу, згідно з якою було змінено форму правління, і країна замість президентської республіки стала парламентською. Ключовою персоною в країні стає прем'єр-міністр. На посаду прем'єра було обрано екс-президента Сержа Саргсяна. Саме через його дії і його кандидатуру почалися протести.

Саргсян закликав опозиційного депутата та організатора протестів Нікола Пашиняна до діалогу. Пашинян відповів на пропозицію Саргсяна, що готовий обговорювати лише питання його відставки.

Вранці 22 квітня в єреванському готелі «Маріотт» відбулася коротка зустріч між Пашиняном і прем'єр-міністром Вірменії Сержем Саргсяном. У відповідь на заяву Пашиняна про намір обговорити умови його відставки з поста прем'єра Серж Саргсян звинуватив опозиціонера в шантажі і покинув готель. Після цього Пашинян закликав посилити протести, а поліція почала розгін демонстрантів.

Схожі новини