Передплата 2024 ВЗ

Науковий комітет визначив пріоритетні напрямки роботи з розвитку науки в Україні

  • 22.04.2018, 16:58
  • 578

Науковий комітет визначив пріоритетні напрямки роботи на нинішній рік. Перший — це створення Національного фонду досліджень (НФД). Розроблене Положення про НФД і проект змін в Закон про наукову та науково-технічної діяльність, які необхідні для того, щоб Фонд міг почати працювати.

Про це в інтерв'ю для DT.UA сказав Юрій (Джордж) Ґамота, зарубіжний член Ідентифікаційного комітету, вчений в Bell Laboratories, директор Інституту науки і технології і професор фізики при Мічиганському університеті, президент Thermo Electron Technologies, директор з наукових досліджень в Пентагоні, президент і засновник фірми Science & Technology Management Associates (STMA LLC), професор емеритус Мічиганського університету.

«Другий важливий напрямок додатка зусиль членів НК — реформа системи фінансування науки. Третє — підвищення вимог до результатів наукової роботи, зокрема до наукових публікацій та наукових журналів, що видаються в Україні, — зазначив учений. — Члени Н К піднімають питання академічної доброчесності, викривають псевдовчених і шахраїв в науці. Думаю, що завдання на цей рік визначені правильно. І тепер треба подумати, як їх реалізувати».