Передплата 2024 «Добра кухня»

Бойкотувати Ч С з футболу у Росії вимагають вже 60 депутатів Європарламенту

«Поки Путін незаконно окуповує Крим, утримує українських політв’язнів і веде війну на сході України, не можна робити вигляд, що турнір приймає наш гостинний сусід», — йдеться у відкритому листі

Уже 60 депутатів Європейського парламенту підписали лист, у якому закликали країни Євросоюзу бойкотувати чемпіонат світу з футболу в Росії. Ініціаторкою бойкоту виступила депутат від намецької Партії Зелених Ребекка Гармс.

Нагадаємо, про ініціативу бойкоту написав брюссельський кореспондент Radio Free Europe / Radio Liberty Рікард Йозвяк у Twitter. Тоді під листом поставили свої підписи перших 46 євродепутатів.

«46 членів Європейського парламенту підписали лист, адресований усім урядам ЄС, із закликом до дипломатичного бойкоту чемпіонату світу-2018 у Росії», — написав Йозвяк.

Він опублікував скрін листа. У ньому наголошено, що використання хімічної зброї у британському Солсбері стало черговим епізодом знущання президента Р Ф Володимира Путіна над європейськими цінностями.

«Ми можемо вважати, що спорт зводить метафоричні мости між людьми. Але поки Путін підриває справжні мости в Сирії, не можна робити вигляд, ніби чемпіонат світу з футболу нічим не відрізняється від інших великих спортивних подій. Поки Путін незаконно окуповує Крим, утримує українських політв'язнів і веде війну на сході України, не можна робити вигляд, що турнір приймає наш гостинний сусід», — ідеться в листі депутатів.

Схожі новини