Передплата 2024 «Добра кухня»

Депутат ЛМР від фракції «Свобода» привітала… Гітлера з уродинами

Мар’яна Батюк вважає нацистського фюрера «великою людиною»

Депутат Львівської міської ради від «ВО «Свобода» Мар'яна Батюк поширила вранці 20 квітня на своїй сторінці у Facebook привітання з днем народження Адольфа Гітлера. Про це пише zaxid.net

«Великий чоловік, як не крути…», — написала Мар’яна Батюк і навела дві цитати основоположника нацизму Адольфа Гітлера з його книжки «Моя боротьба». Приблизно за годину після публікації депутатка видалила свій допис.

Фото Адольфа Гітлера з привітанням до дня народження, яке поширила Батюк, опублікувала 27-річна Іванка Біла-Кондратьєва з Кривого Рогу. У її профілі також зазначено, що вона працює у ВО «Свобода».

28-річна вчителька історії і заступниця директора львівської школи № 100 з виховної роботи Мар’яна Батюк стала депутатом Львівської міськради у 2015 році від партії ВО «Свобода». У ролі депутата найбільше запам'яталася інціативою вивішування червоно-чорного прапора ОУН-УПА на вежі львівської Ратуші і на флагштоку на Високому замку, однак депутати міськради її не підтримали. Ця ж депутатка нещодавно зареєструвала проект ухвали Львівської міськради про заборону виконання пісень російською мовою, однак чи розглядатимуть цей проект ухвали на найближчих засіданнях сесії ЛМР депутати, наразі не відомо.

Директор школи № 100 Василь Титар у коментарі ZAXID.NET повідомив, що проведе профілактичну бесіду з Мар’яною Батюк стосовно поширеного нею допису.

«Я вважаю, що це неприпустимо, якщо людина пише щось, що суперечить політиці держави і певним міжнародним нормам», — сказав він.

Схожі новини