Передплата 2024 «Добрий господар»

Вчені назвали корисний продукт для серця

  • 20.04.2018, 13:55
  • 783

Вчені заявили про те, що регулярне вживання горіхів може знизити ризик розвитку фібриляції передсердь.

Крім того, дослідники встановили, що в деяких випадках вживання горіхів також може знизити ризик розвитку серцевої недостатності, хоча ця залежність є менш явною, повідомляє DT.UA.

У ході дослідження вчені проаналізували дані 60 тисяч жителів Швеції у віці від 45 до 83 років. Добровольці розповіли про свої харчові звички і спосіб життя, після чого дослідники спостерігали за ними протягом 17 років або до моменту смерті, якщо вона наступала раніше.

У ході спостережень вчені зафіксували 4983 випадки серцевих нападів, 917 з яких призвели до летального результату, 3160 випадків серцевої недостатності, 7550 фібриляції передсердь і більше чотирьох тисяч випадків інсульту.

Вживання горіхів було пов'язано з меншим ризиком серцевого нападу, серцевої недостатності, фібриляції передсердь і аневризми черевної аорти після врахування віку та статі. При цьому, вживання горіхів один-три рази на місяць знижувало ризик розвитку серцево-судинних захворювань на 3%, один-два рази на тиждень — на 12%, три і більше рази на тиждень — на 18%.

Схожі новини