Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українка виграла «бронзу» чемпіонату Європи з шахів

  • 20.04.2018, 14:10
  • 721

В словацьких Високих Татрах завершився жіночий чемпіонат Європи з шахів, в якому взяли участь шість українських спортсменок.

Чемпіонкою Європи з результатом 9 з 11 очок стала росіянка Валентина Гуніна, яка стала триразовою чемпіонкою. Срібна медаль дісталася грузинці Нане Дзагнідзе, повідомляє DT.UA.

А ось «бронзу» виграла українка Ганна Ушеніна. Харків'янка була чемпіонкою Європи у 2016-му році, а також ставала бронзовою призеркою в 2008-му, так що це її третя медаль.

В останньому турі Ганна Ушеніна підписала мир у 10 ходів з німкенею Елізабет Петц. Також швидко, всього за 22 ходу, на нічию погодилася Юлія Осмак, яка в підсумку фінішувала на 11-му місці.

Ще одна українка Марія Музичук в останньому турі програла росіянці Поліні Шувалової, але, незважаючи на поразку, зачепилася за останнє кваліфікаційне місце в топ-14.

Відзначимо, що навіть перемога Інни Гапоненко над іншою українкою Ольгою Бабій не дозволила Інні потрапити в топ-14. У неї порівну очок з Музичук — 7 з 11 — але додаткові показники істотно гірше.

Нагадаємо, сестри Ганна і Марія Музичук завершили 2017-й рік на 3-й і 7-й позиціях відповідно в рейтингу Міжнародної шахової федерації (ФІДЕ).

Наталія Жукова розташувалася на 36-му місці, Ганна Ушеніна — на 41-м. Всього в топ-100 потрапили 8 українок.

Схожі новини