Передплата 2024 «Добра кухня»

Парубій розповів, чи будуть в Україні дострокові парламентські вибори

  • 20.04.2018, 11:10
  • 604

Дострокових парламентських виборів в Україні не буде, переконаний голова Верховної Ради Андрій Парубій.

«Питання та дискусії щодо дострокових виборів існують стільки, скільки існує ця Верховна Рада… Дострокових виборів не буде. Попереду буде робота, системна, непроста», — сказав він в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1», передає «Інтерфакс-Україна».

На його думку, «параліч» системи влади та роботи Верховної Ради в разі дострокових виборів — одна з найгірших послуг для української обороноздатності.

На запитання, чи відома йому думка президента України щодо дострокових виборів, спікер відповів: «Мені відомо, що позиція президента України ідентична моїй позиції, яку я щойно висловив, що дострокові вибори — це спосіб дестабілізації і, найголовніше, це введення в параліч країни на більш тривалий період».

Він вважає, що така дестабілізація була б вигідна найбільше агресору.

При цьому Андрій Парубій додав, що і в Україні деякі сили хотіли б дострокових виборів. «Які хотіли б скористатися тим питанням для своїх вузьких політичних партійних інтересів. Тільки скажу, не називаючи ці сили: їм не вдасться поставити свій особистий інтерес вище за інтереси держави. Їхні інтриги та спроби розбалансувати країну не матимуть ніякого успіху. Це я кажу як голова Верховної Ради», — заявив спікер.