Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Одиниць» немає, а от «вісімок» і «трійок» купа

До редакції нашої газети зателефонувала читачка і розповіла про те, що простояла на зупинці на вулиці Саксаганського майже годину, чекаючи на трамвай маршруту № 1, який курсує у напрямку до залізничного вокзалу.

Пані Вікторія розповіла: «За час, поки я простояла на зупинці, їхали тільки „трійки“ та „вісімки“, а от „одинички“ не було. Як же добратися до вокзалу, щоб встигнути на потяг?»

На початку тижня, коли подорожчав проїзд, у ЛКП «Львівелектротранс» поінформували, що збільшили щоденний випуск вагонів на маршрутах трамваїв № 3 та № 8. Пояснили це зростанням пасажиропотоку на вказаних маршрутах. А як же із маршрутом на вокзал, яким користуються не тільки львів'яни, а й багато туристів?

З цим питанням звертаємося до речника цього комунального підприємства Івана Бондара. Він розповідає, що щоденно «Львівелектротранс» випускає 70 трамваїв на лінію, з них шість «одиничок». Підприємство дає випуск транспорту так, як вказано у розпорядженні управління транспорту і зв'язку ЛМР. Тому зауваження і пропозиції слід надсилати до них, — зазначає Іван Бондар.

А щодо того, коли збільшать випуск транспорту, відповідь була такою: «Коли приїдуть трамваї з Берліна, закуплять нові та відремонтують поламані». Речник підприємства додав, що у ремонтній майстерні «Львівелектротрансу» посилено ремонтують трамвайні і тролейбусні вагони — щомісяця два відремонтованих трамваї виходять на маршрути.

Іван Бондар також зазначив, що, попри брак трамваїв, є ще одна проблема — потрібні водії. Хоч і зарплату пропонують їм немалу — сім тисяч гривень на руки, але люди чомусь неохоче освоюють цю професію.

ЛКП «Львівелектротранс» спільно з Nextbike готують новий проект в рамках розвитку міського громадського транспорту. На сторінці у Фейсбуці комунального підприємства зазначають: «Що краще — трамвай чи велосипед? А, можливо, зручніше в поєднанні? Чим ви користуєтесь більше? Питань можна сформулювати безліч. Зараз обговорюємо запровадження комфортного рішення». Деталі та механізм співпраці обіцяють анонсувати незабаром, оскільки все ще в процесі підготовки. Кажуть, що буде цікаво.

Схожі новини