Передплата 2024 «Добрий господар»

На Львівщині 60 відсотків безробітних - з вищою освітою

  • 19.04.2018, 15:57
  • 452

Станом на 1 квітня 2018 року у Львівській області на одну вакансію в середньому претендували дві особи (торік — 4).

Неукомплектованими залишалися 6 905 вільних робочих місць і вакантних посад. Середній розмір зазначеної у них заробітної плати становив 5,3 тис. грн.

Про це повідомили у Львівському обласному центрі зайнятості, передає Гал-інфо.

За посередництва обласної служби зайнятості роботу шукали 14,9 тис. осіб, з них 58,4% складали жінки, 39,8% - молодь віком до 35 років, — повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

За його словами, дисбаланс на ринку праці спричинений тим, що 59,8% безробітних мають вищу освіту, тоді як у банку вакансій 76,3% пропозицій працевлаштування є для представників робітничих професій.

Для зменшення розбіжності між попитом і пропозицією робочої сили служба зайнятості організовує професійне навчання. Приміром, цього року за скеруванням центрів зайнятості 2,5 тис. безробітних здобули нову, більш затребувану на ринку праці, професію або підвищили рівень компетенції.

З них 700 навчалися у Львівському центрі професійно-технічної освіти ДСЗ. У цій освітній установі можна здобути фах електрогазозварника, монтера кабельного виробництва, продавця продовольчих або непродовольчих товарів, касира торговельного залу, монтажника санітарно-технічних систем і устаткування, оператора котельні, тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва різних категорій, водія тролейбуса або трамвая, візажиста, перукаря, манікюрника тощо.

Упродовж трьох місяців послугами центрів зайнятості скористалися 22,3 тис. безробітних (на 5,0 тис. менше, ніж у відповідному періоді торік), а працедавці задекларували 22,1 тис. вакансій (на 0,4 тис. більше, ніж у 2017 році).

Загалом у січні-березні цього року служба зайнятості допомогла знайти роботу 12,3 тис. мешканцям області, ще 1,0 тис. осіб залучила до виконання громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Схожі новини