Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В «Укравтодорі» пояснили, чому проти скасування жовтого сигналу світлофору

  • 19.04.2018, 14:55
  • 671

Керівник Державного агентства автомобільних доріг України («Укравтодор») Славомір Новак висловився проти ідеї скасування жовтого сигналу світлофора на дорогах країни.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ні, я цього не підтримую. Я підтримую зміни щодо швидкості в населених пунктах до 50 км/год. Це підвищує безпеку на дорогах, можливість виключити зіткнення з пішоходами на дорозі. Наприклад, в Одеській області після завершення ремонту однієї з доріг наступного дня була ДТП, де загинули люди. В ці дні ми завершили ямковий ремонт на Одеській трасі, дорога більш-менш у хорошому стані, й водії ганяють із шаленою швидкістю, і вже була серйозна ДТП. Так не може бути», — сказав він під час українського інфраструктурного форуму-2018 у Києві в четвер.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України вирішив створити урядову комісію з технічного розслідування дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася 17 квітня в Кривому Розі (Дніпропетровська обл.).

Крім того, вирішено винести на розгляд урядової ради з питань дорожнього руху питання про можливість скасування жовтого сигналу світлофора в дорожній мережі.

Схожі новини