Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко підписав закон про легалізацію дрібного виноробства

  • 18.04.2018, 15:56
  • 480

Президент Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва теруарних вин і натуральних медових напоїв».

Відповідна інформація міститься на сайті Верховної Ради.

«17.04.2018 року повернуто з підписом від президента», — зазначається на порталі парламенту.

Нагадаємо, цей закон Верховна Рада прийняла 20 березня. Він передбачає спрощену процедуру ліцензування виробництва для малих виробництв виноробної продукції на основі декларативного принципу.

Зокрема, після того, як закон набуде чинності, винороби не повинні будуть отримувати більше сотні різних дозвільних документів для отримання ліцензії на виробництво.

Під невеликими виробництвами виноробної продукції маються на увазі підприємства, які здійснюють виробництво та розлив виноградних, плодово-ягідних вин і медових напоїв з виноматеріалів виключно власного виробництва, отриманих шляхом переробки плодів, ягід, винограду, меду також власного (не придбаного) виробництва. При цьому документом передбачається заборона на використання такими підприємствами спирту при виробництві винпродукції. Крім того, в законі прописано, що малі винороби — це суб’єкти, які випускають вищезгадану продукцію в обсягах не більше 10 тис. деккалітрів на рік.

Схожі новини