Передплата 2024 ВЗ

Гендиректор будівельної фірми «Ірокс» вийшов на волю під заставу

Ігор Микичак вважає кримінальне переслідування «чиїмось замоленням»

Генерального директора будівельної компанії «Ірокс» Ігора Микичака (на фото) випустили на волю під заставу у сумі півтори мільйона гривень. Таку міру запобіжного заходу раніше йому призначив Сихівський районний суд (тримання під вартою з альтернативою внесення застави). Як розповів у коментарі для «ВЗ» Ігор Микичак, його сім’я не мала такої суми, тож заставу внесли друзі та колеги. Гендиректор «Ірокса» вважає суму застави надто високою і несправедливою.

«Зараз перебуваю на роботі, працюю, — каже Ігор Микичак. — Мій стан не найкращий. Як можна почуватися, коли в тебе витирають ноги? Мої подальші кроки — співпрацювати зі слідством і доводити свою невинність. Це просто чиєсь замовлення…».

Нагадаємо, працівники департаменту захисту економіки Національної поліції України затримали Ігоря Микичака, якого підозрюють у квартирному шахрайстві в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190, загрожує позбавлення волі терміном від 5 до 12 років, із конфіскацією майна). Працівники ПрАТ «Ірокс» вважають затримання свого шефа «підставою з квартирними квитанціями»: покупець уклав договір на придбання помешкання 5 квітня 2018 року, але в офіс «Ірокса» приніс квитанцію про оплату «квадратних метрів» 1 квітня, у вихідний день. Силови прийшли в офіс «Ірокса» якраз в той час, коли клієнт приніс квитанцію по «оплату» помешкання.

Схожі новини