Передплата 2024 «Добрий господар»

З українських світлофорів може зникнути жовтий сигнал

Кабінет Міністрів розгляне питання про скасування жовтого сигналу світлофора через велику кількість ДТП через проїзд на жовте світло

Заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк написав на своїй сторінці у Facebook про те, що Кабінет Міністрів розгляне питання про скасування жовтого сигналу світлофора через велику кількість ДТП через проїзд на жовте світло.

«Прем'єр-міністр підтримав моє звернення, і доручив Мінінфраструктури, МВС, Національної поліції, „Укравтодору“ і Укртрансбезпеки опрацювати питання про скасування жовтого сигналу світлофора, і в разі необхідності винести відповідне питання на засідання уряду, — пише Юрій Лавренюк. — Це дуже правильна ініціатива, тому що, проаналізувавши останні резонансні ДТП, що всі вони пов'язані з проїздом на жовтий сигнал світлофора. Деякі водії не хочуть розуміти і трактують це так, що одному ще можна, або іншому вже не можна, а потім гинуть люди!!!».

Чиновник переконує, що багато країн у світі відмовляються від жовтого сигналу світлофора. Також він повідомив, що КМУ вже створив урядову комісію з технічного розслідування дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася вчора в місті Кривий Ріг у Дніпропетровській області.

«До складу комісії увійшли представники Мінінфраструктури, МВС, Національної поліції, „Укравтодору“ і Укртрансбезопасности і представники місцевих органів влади. Очолити цю комісію доручено мені. У нас є місяць, щоб детально розібратися в причині цієї жахливої аварії, в якій загинули 8 людей і травмовано 26, 4 у важкому стані, і зробити відповідні, а можливо і кардинальні висновки», — написав Лавренюк.

Схожі новини