Передплата 2024 «Добрий господар»

«Кремль готується до відключення Росії від SWIFT», — росЗМІ

  • 17.04.2018, 18:39
  • 858

В Кремлі та уряді РФ готуються до того, що США можуть піти за найжорсткішим сценарієм введення санкцій проти Росії.

Розглядаються, зокрема, дії на випадок відключення Росії від SWIFT і введення санкцій проти держборгу. Про це повідомляє російське видання РБК, посилаючись на два федеральних джерела. Близьке до Кремля джерело також розповіло журналістам, що ще однією можливою мірою, викликає серйозні побоювання, є блокуючі санкції проти найбільших російських банків — Ощадбанку і ВТБ.

Зазначається, що готуватися до гіршого російська влада почали ще до публікації у січні «кремлівської доповіді». SWIFT — міжнародна міжбанківська система передачі інформації та здійснення платежів. На даний момент членами SWIFT є понад 10 000 організацій, у тому числі близько тисячі корпорацій. Щорічно через систему проходить близько 4 млрд платіжних доручень.

Як повідомляв УНІАН, 6 квітня управління з контролю за іноземними активами Державного казначейства Сполучених Штатів Америки ввело санкції проти 7 російських олігархів та 12 компаній, якими вони володіють, та ще 17 російських вищих посадових осіб. Введення санкцій призвело до нового обвалу російського рубля.

Схожі новини