Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Вірменії почалася «оксамитова» революція

  • 17.04.2018, 17:59
  • 536

Депутат Національних Зборів Вірменії Нікол Пашинян, що є лідером масових акцій протесту проти кандидатури екс-президента Сержа Саргсяна на пост прем’єр-міністра, виступаючи на площі Франції в Єревані, заявив про початок «оксамитової» революції (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

Політик заявив, що поліція намагалася вручити йому повідомлення з вимогою про припинення мітингів, однак він втік від правоохоронців і ліквідував документ. Кілька однодумців Пашиняна все ж були затримані, пише news.am.

«Потім ми провели ходу, що почалася з участы кількох десятків, а завершилася кількома тисячами учасників», — цитують слова вірменського політика.

Крім того, він розповів учасникам мітингу, що поліції вдалося зібрати великі сили і представив подальший план дій.

Але ми зробимо інакше. Підемо ходою і паралізуємо діяльність інших державних відомств. Там, де вдасться увійти, увійдемо і проведемо сидячі акції протесту. Де не вдасться, будемо сидіти перед будівлями, не дозволяючи нікому увійти в них, а вийти за умови приєднання до мітингу", — заявив Пашинян, підкресливши, що акція буде мирною, без насильства.

До аналогічних дій він закликав прихильників у різних містах і селах країни. Про конкретний напрямок лідер протестувальників не повідомив.

«По дорозі подивимося, який найбільш зручний», — зазначив депутат.

Однак, як пише «РБК-Україна», тисячі людей вже підтримали акції протесту в Гюмрі, а в таких містах, як Іджеван, Ванадзор, Капан і Мецамор почалися страйки.

«У Вірменії встановилася революційна ситуація, і зараз тут я заявляю про старт демократичної, ненасильницької, „оксамитової“ революції», — цитує слова Пашиняна Інтерфакс-Україна.

Схожі новини