Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На День Львова очікують близько ста тисяч гостей

Туристичне піднесення прогнозують аж у середині травня

Цього року на травневі вакації (з 1 по 10 травня) у Львові очікують близько ста тисяч туристів, що удвічі більше, ніж торік. Левова частка гостей — українці, решта — поляки, німці, білоруси, турки… «Значного туристичного буму не буде, але приїде значно більше гостей, ніж минулого року, — розповів „ВЗ“ заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко. — буде чимало вихідних, які збігаються зі святкуванням Дня Львова».

День Львова святкують з 4 по 6 травня, мерія планує чимало заходів, зокрема фестивалі «Флюгери Львова», «Королівський лев». «Святкуємо 130 років від дня народження Леся Курбаса, тож на вулиці Курбаса буде чимало святкових заходів, — наголошує Андрій Москаленко. — Також буде традиційна святкова хода з нагоди дня народження Львова. На фасаді головного корпусу Львівського національного університету імені Івана Франка - відеомапінг».

До речі, цьогоріч на святкові пасхальні вихідні до Львова приїхало лише 20 тисяч гостей. Це рекордно мала цифра туристів за останні роки. Кажуть, одна з причин — Пасха не співпала з Днем міста. Туристичне піднесення прогнозують аж у середині травня.

Схожі новини