Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В міжнародному аеропорту «Львів» — непідйомна оренда?

У «Борисполі» — 4,5 тисячі гривень за «квадрат», у Львові — 10 тисяч

Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького б’є рекорди із вартості оренди серед інших терміналів летовищ України. В середньому квадратний метр комерційної оренди тут коштує 10 тисяч гривень у місяць. Тоді як у київському «Борисполі» — 4,5 тисячі. «12 метрів площі — 100,5 тисяч гривень на місяць, — повідомив у соцмережах в.о. голови Фонду держмайна Віталій Трубаров. — Під час аукціону вартість оренди піднялася в десять разів. Декілька місяців тому в аеропорту „Бориспіль“ було здано в оренду 315 метрів „квадратів“ за 1,48 млн. грн. Таким чином оренда одного квадратного метру коштувала маже 4700 гривень. А у Львові — 10 тисяч».

Телефоную по коментар до заступника генерального директора з комерційної діяльності львівського аеропорту Віталія Жалдака. Сказав, адміністрація аеропорту не впливає на вартість оренди. Її визначають на відкритому аукціону, який проводить фонд держмайна. Традиційно кінцева вартість після торгів є значно вищою, ніж стартова. «Якщо підприємці зацікавлені, беруть участь у торгах, — каже пан Жалдак. — хто дав вищу вартість — той і переможець. Важко сказати, чому у Львові така ціна. Може, хтось маніпулював. Бо ціна оренди не є ринковою, вона занадто завищена».

За його словами, незважаючи на ціну, попит на комерційні площі у терміналі львівського летовища чималий. Як правило, орендують для кафе, дюті-фрі, сувенірні магазини, заклади обмін валюту, прокату авто…

Схожі новини