Передплата 2024 ВЗ

«Львів'янин року» — військовослужбовець, «Почесний громадянин» — канадський меценат…

Фінішувало голосування за кандидатури почесних громадян Львова

На сайті Львівської міської ради фінішував процес голосування за кандидатури почесних громадян Львова. Їх традиційно нагороджують на урочистій сесії Львівської міської ради з нагоди Дня народження міста Лева, 5 травня. Цього року голосування вперше в історії увінчалося скандалом. Адміністратори сайту, де проходило голосування, змушені були призупинити процес, оскільки в системі виявили стороннє втручання, аби сфальсифікувати результати. Кажуть, хтось «накручував» голоси, аби у фаворити вийшов один з кандидатів номінацій. Йдеться, зокрема про надсилання багатьох голосів з тих самих ІР-адрес за допомогою різних браузерів. Довелося захистити систему, тепер з однієї ІР-адреси неможливо проголосувати кілька разів.

У номінації «Львів'янин року» найбільшу кількість голосів отримав Роман Панченко — військовослужбовець, солдат 25-ї повітряно-десантної бригади Збройних Сил України. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня, золотий та срібний призер зі стрільби з лука міжнародних змагань «Ігри Нескорених». «Почесним громадянином міста» став Джеймс Темертей — відомий меценат і підприємець з Канади, сім’я якого колись жила в Україні. Пан Джеймс підтримує міську дитячу клінічну лікарню у Львові (придбав для нейрохірургічної операційної обладнання, яке дає можливість проводити маленьким пацієнтам складні операції з мінімальним травматизмом).

«Шляхетна львівська родина» — родина Назара Савка, відомого львівського співака та композитора, керівника вокального ансамблю «Джерело».