Передплата 2024 «Добра кухня»

Львів’ян закликають не купувати у МАФах

  • 16.04.2018, 20:55
  • 924

Продавці проти, покупці — вагаються

Львів’ян закликають не купувати продукти у тимчасових будках та оголосити бойкот усім МАФам міста. Проект ініціювала колишній керівник управління культури Львівської міськради Ірина Магдиш (нині — радник міського голови Винників).

На думку пані Магдиш, містяни повинні згуртовано оголосити бойкот усім МАФам та перестати купувати у них товари. Оскільки, згідно із положенням про тимчасові споруди, власники МАФів повинні дотримуватись дистанції п’ять метрів від краю проїжджої частини, а більшість цього не дотримується. Прецедентом запровадження громадського руху став нещодавній кричущий випадок на Левандівці, коли виконавці рішення виконкому ЛМР не змогли посунути незаконно встановлений МАФ, розташований поблизу культурно-мистецького центру «Супутник «.

Журналіст «ВЗ» пройшлася по декількох МАФах, з’ясовуючи, як поставляться продавці та покупці до нової громадської ініціативи. Кіоск на вулиці Джорджа Вашингтона, 9: продавець Галина негативно ставиться до гіпотетичного нововведення: «Через цей рух люди залишаться без роботи. Згодна, магазини виглядають неохайно, але замість того, щоб зачиняти, їх можна поновити. МАФи повинні залишитись хоча б тому, що багато із них є цілодобовими, що дуже зручно для жителів району. І взагалі, кому вони заважають?».

«Із радістю братиму участь у бойкоті, бо мене не влаштовує те, що у таких будках не дотримуються правил продажу продуктів і санітарних норм, немає холодильників та інших охолоджувальних приладів», — обурюється покупець пані Марія. Жителька цього району пані Стефанія додала: «Продавці клеять жуйки та шоколадки просто на віконце магазину і, незважаючи на те, що солодощі псуються від прямих сонячних променів, продовжують продавати товар. Своїм дітям я б нізащо не купувала солодощі у МАФі, адже це справжнє ігнорування стандартів зберігання харчових продуктів».

Чому ж тоді містяни роблять покупки у підозрілих будках? Молода сім’я Андрій і Оксана розповіли: «Іноді купуємо у тимчасових спорудах лише тому, що це увійшло у нас у звичку. Але віримо, що спільними зусиллями зможемо запровадити бойкот, розповсюдити інформацію про шкоду таких споруд, і торгівля у МАФах стане невигідною, а тимчасові споруди врешті-решт ліквідують. І саме таким способом усі львів’яни звикнуть до високої культури торгівлі».

Схожі новини