Передплата 2024 «Добра кухня»

Клих заявив, що вимагає переведення до іншої тюрми та відмовляється від їжі

  • 15.04.2018, 18:37
  • 668

езаконно засуджений в РФ українець Станіслав Клих написав з Верхньоуральської колонії спецкору «Нової газети» Павлу Канигіну, що вимагає переведення до іншої установи Федеральної служби з виконання покарань.

Видання пише, що 30 березня у своєму листі до Клиха редакція цікавилася побутом українця і його очікуваннями щодо обміну полоненими між Москвою і Києвом.

«Я вимагаю переведення до іншої установи ФСВП — з цією метою відмовляюся від сніданку і обіду», — пише ув'язнений.

Він також зазначає, що «тутешню їжу, на відміну від тієї, що була в грозненському СІЗО, їсти неможливо — вона огидна».

Клих скаржиться на біль в очах «від замкнутого простору, браку кисню, нервового перенапруження».

«Час у в'язниці вдень іде набагато довше, ніж вночі. Хочеться заснути й не прокинутися, смерть стає бажаною», — пише українець.

Він зазначає, що через відсутність доступу до інформації не знає всього, що робли українська влада для його обміну або звільнення.

«Як я можу бути задоволений їхніми „зусиллями“, якщо я досі не вдома?», — пише Клих.

Ув'язнений підкреслює, що до арешту не був українським націоналістом.

«У 2004−2014 рр., тобто до арешту в м. Орел, я був членом Партії регіонів, про що свідчить, сподіваюся, збережений партійний квиток в м. Києві, і розвивав структури ПР у Києві, зокрема, в Дніпровському та Оболонському районах, займався організацією роботи партійних штабів та виборчих комісій», — розповідає він.

«Тому прошу не вважати мене в зв'язку з цим політв'язням — на момент в'їзду до РФ я досить лояльно (аполітично) ставився до керівництва Російської Федерації і російської політичної системи, чого не скажеш про мої нинішні уявлення», — пише Клих.

Схожі новини