Передплата 2024 «Добра кухня»

Десятки тисяч опонентів Орбана вийшли на вулиці Будапешта

В столиці Угорщини відбулася масштабна демонстрація опонентів чинної влади і вимогою про перерахунок голосів на парламентських виборах

Про це повідомляють угорські ЗМІ, наводячи ілюстрації, що підтверджують масовість протестів.

Демонстранти скандували «нас більшість» та вимагали перерахунку голосів або нових виборів. Як відомо за підсумками виборів 8 квітня партія Фідес під проводом Віктор Орбана виграла понад 2/3 голосів у парламенті. Найбільше голосів Фідес отримав на мажоритарних округах, за партійними списками партія отримала трохи менше за 50% голосів.

Незалежне, але критичнее до влади видання 444.hu пише про «десятки тисяч демонстрантів», таке ж формулювання використовують чимало інших угорських інтернет-видань. Міжнародні ЗМІ дають ще вищі оцінки — за підрахунками AFP, у протестах взяло участь «близько 100 тисяч людей».

Проурядове Hirado визнає факт масової демонстрації, але не надає оцінок щодо кількості людей.

Index.hu зазначає, що переважну більшість демонстрантів складають прибічники лівих та ліберальних партій. Водночас, у натовпі є також прибічники праворадикальної партії Йоббік. Попри ідеологічну відмінність учасників, мітинг пройшов мирно.

Демонстранти скандували «нас більшість» та вимагали перерахунку голосів або нових виборів.

Як відомо за підсумками виборів 8 квітня партія Фідес під проводом Віктор Орбана виграла понад 2/3 голосів у парламенті. Найбільше голосів Фідес отримав на мажоритарних округах, за партійними списками партія отримала трохи менше за 50% голосів.

Схожі новини