Передплата 2024 «Добра кухня»

У Швеції відкрили дорогу, яка заряджає електромобілі на ходу

  • 15.04.2018, 08:38
  • 709

В рамках проекту eRoadArlanda в Швеції відкрита перша в світі електрифікована дорога, на якій в процесі руху можна заряджати комерційні та легкові електромобілі.

Про це пише Enkorr.

При будівництві eRoadArlanda використані високоефективні технології та рішення, які дозволяють електрифікувати будь-яку дорогу громадського користування.

На 2-кілометровій ділянці громадської дороги 893 між вантажним терміналом Арланда і логістичноїю зоною Россерсберга поблизу Стокгольма були встановлені відбійники-тролеї.

Від них електрика передається на електромобілі за допомогою особливих рухомих струмознімачів, які визначають місце розташування тролів і до тих пір, поки транспортний засіб знаходиться над ними, перебувають в робочому (розкритому) положенні.
На електрифікованій дорозі будуть використовуватися особливі електровантажівки, розроблені в рамках проекту eRoadArlanda.

Яким чином буде відбуватися зарядка серійних комерційних і легкових електромобілів, не повідомляється.

Нагадаємо, Мінінфраструктури узгодило стратегію розвитку ринку електрокарів, якою передбачено введення механізму податкової знижки та скасування виплати в пенсійний фонд при реєстрації електромобілів.

Схожі новини