Передплата 2024 «Добра кухня»

Росія звинуватила Велику Британію в постановці відео про хімічну атаку в Сирії

Представник Міноборони Р Ф вважає, що Лондон організував провокацію з метою «спровокувати США завдати ракетних ударів по Сирії»

Представник Міноборони Р Ф Ігор Конашенков заявив, що повідомлення про хімічну атаку в Східній Гуті — це організована за участю Великої Британії провокація з метою «спровокувати США завдати ракетних ударів по Сирії».

Про це Конашенков сказав на брифінгу 13 квітня.

За його словами, Росії «достовірно відомо», що 3−6 квітня Британія чинила «потужний тиск» на волонтерів з руху «Білі шоломи». Вони нібито повинні були скористатися відповіддю сирійської армії на обстріл з боку бойовиків «для здійснення провокації з нібито хімічною зброєю».

Конашенков заявив, що Росія знайшла двох сирійських працівників швидкої допомоги з відеоролика, який є «ключовим» доказом «всіх цих звинувачень західних країн».

Вони розповіли, що 7 квітня в лікарні були доставлені люди без ознак отруєння, проте під час надання їм допомоги в кімнату увірвалися люди з відеокамерами, які «почали кричати, нагнітати паніку й обливати всіх водою зі шлангів, вигукуючи, що все знаходяться в приміщенні вражені отруйними речовинами».

«Пацієнти, які перебували у відділенні швидкої допомоги і їх родичі в паніці почали обливати один одного водою. Після того, як все це було знято на відеокамери, невідомі особи швидко зникли», — заявив Конашенков.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Р Ф Сергій Лавров заявив про докази участі Британії у сирійській хімічній атаці.

«У нас є незаперечні докази того, що це була чергова поетапна акція, і секретні служби певної держави, яка зараз перебуває на передовій русофобської кампанії, була задіяна в цій події», — сказав він під час прес-конференції.

8 квітня була скоєна хіматака на контрольоване повстанцями місто Дума у Східній Гуті, внаслідок якої загинуло щонайменше 70 осіб.

Схожі новини