Передплата 2024 ВЗ

Порошенко збіднів, порівняно з минулим роком, — «Фокус»

Загальний капітал сотні найбагатших в Україні сягнув 27 млрд. доларів

За рік сумарні статки сотні найбагатших українців зросли майже на 2 млрд. доларів. Загальний же капітал сотні найбагатших людей країни склав 27 млрд. доларів, свідчать дані рейтингу журналу «Фокус». Рейтинг враховує не тільки українських громадян, але й експатів, які заробили основний капітал в Україні. У розрахунку враховували основні бізнес-активи, що належать підприємцям. Також бралася до уваги готівка, отримана від продажу бізнесів за останні вісім років.

Сумарний капітал 100 найбагатших людей Чехії — 15 млрд. доларів; Нідерландів, країни значно багатшої, ніж Україна — 16 млрд. доларів. Такими ж статками володіє сотня найбагатших шведів. А серед українських магнатів минулого року з’явився новий мільярдер.

Рейтинг найбагатших за підсумками 2017 року в черговий раз очолив Рінат Ахметов, який залишається потужним гравцем у галузях металургії, паливно-енергетичного комплексу, фінансів, нафтогазового сектора і медіаринку. Порівняно з минулим роком його статки зросли на третину і сягнули 3,1 млрд. доларів.

Незмінними залишилися місця й трьох наступних учасників рейтингу. Друге, третє і четверте місце займають відповідно співвласники групи Приват Ігор Коломойський (1,6 млрд. доларів) і Геннадій Боголюбов (1,5 млрд. доларів), власник EastOne Віктор Пінчук (1,4 млрд. доларів). Завершує п’ятірку Костянтин Жеваго зі статками в 1 млрд. доларів, він, до слова, піднявся на три сходинки в рейтингу. Президент України збіднів на одну позицію за рік.

Якщо говорити про портрет середньостатистичного українського мультимільйонера, то йому 54 роки, він одружений і володіє статками в розмірі не менше 259 мільйонів доларів.

РБК-Україна

Схожі новини